Slides Framework

'Samen sterker door franchise'

Franchise als prachtige vorm van samenwerken biedt mooie kansen als je voor jezelf wilt beginnen. Je begint niet bij nul en hoeft ook niet het ‘wiel’ opnieuw uit te vinden voor je onderneming. Je exploiteert tegen betaling een zaak met een bestaande handelsnaam, waarbij je je houdt aan de uniforme uitstraling om de betreffende producten en/diensten aan te bieden. Kortom je runt zelfstandig een bedrijf en toch profiteer je van de voordelen van een grote organisatie.

Lees meer

Franchise

Eind 2018 is besloten om een franchise constructie te starten. Kort houdt dat in dat je als ondernemer (franchisenemer) een contract sluit met de eigenaar van een handelsnaam en ondernemingsconcept (de franchisegever) om het recht te krijgen tegen betaling een zaak met die handelsnaam en dat ondernemingsconcept te exploiteren.

Franchise is een vorm van samenwerking met afgebakende taken, rechten en verplichtingen. Dit wordt allemaal vastgelegd in een franchiseovereenkomst. Franchisegever en franchisenemer spreken op die manier met elkaar af samen verantwoordelijk te zijn voor het succes van de formule.

Het aansluiten bij een bestaande franchiseformule brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo heeft de formule zich al bewezen. De formule heeft alle kennis voorhanden om te adviseren over wat wel en wat niet werkt. Als franchisenemer krijg je de ondersteuning op het gebied van marketing, bedrijfsvoering, financiën etc. Daarnaast kan er door middel van centrale inkoop en goede prijsafspraken behoorlijk wat inkoopvoordeel behaald worden.

Door je aan te sluiten bij een franchiseformule geef je een aantal keuzes uit handen. In tegenstelling tot zelf ondernemen, heb je daarom minder vrijheid. Daartegenover staat dan weer dat bepaalde onderdelen minder inspanning vergen, omdat de formule dit al voor je heeft geregeld. Je levert dus een stukje vrijheid in, in ruil voor een aantal diensten vanuit de franchisegever. Die diensten brengen kosten met zich mee. Zo betaal je als franchisenemer een eenmalige instap fee om gebruik te mogen maken van de handelsnaam en het ondernemingsconcept. Vervolgens betaalt de franchisenemer een maandelijkse fee.

Contact

Ben jij overtuigd van de franchisemogelijkheden bij Car Care Group of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op:

  • email

    info@carcaregroup.nl

  • phone

    +31622728298